شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی)، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (گاز نیتروژن در صنعت غذایی چه کاربردها و مزایایی دارد؟).
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
گاز نیتروژن در صنعت غذایی چه کاربردها و مزایایی دارد؟
گاز نیتروژن یکی از گازهایی است که به سبب دارا بودن ویژگی هایی همچون بی رنگ، بی بو، غیرسمی بودن و… در صنایع مختلفی دارای نقش کلیدی می باشد. به این صورت که این گاز به صورت مایع در تانکهای فشرده نگهداری میشود و در هنگام استفاده به صورت گاز در آورده میشود. یکی از صنایعی که نیتروژن در آن نقش پررنگی ایفا می نماید صنعت غذایی می باشد. از این رو در ادامه با بررسی پاسخ سوال گاز نیتروژن در صنعت غذایی چه کاربردها و مزایایی دارد؟ به طور کامل با کاربردها و مزایای این گاز در صنایع غذایی آشنا می شویم.
کاربردهای گاز نیتروژن درصنعت غذایی
صنعت غذایی یکی از صنایعی است که در آن همواره بر بسته بندی و کیفیت آن، بهبود فرآیند تولید، خنک سازی، افزایش عمر مواد و… اهمیت داده می شود. از این رو همواره به دنبال دستیابی به فناوری ها، روش ها، مواد و… است که بتواند این ویژگی ها را فراهم نماید. یکی از موادی که بیشتر تقاضاهای این گاز را بر آورده می سازد گاز نیتروژن می باشد که کاربردهای آن عبارتند از:
بستهبندی و افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی:
از گاز نیتروژن به دلیل نداشتن اکسیژن و رطوبت در بسته بندی مواد غذایی همچون گوشت، میوه و سبزیجات و… در بسته بندی این مواد و افزایش ماندگاری آن ها استفاده می شود. زیرا از نیتروژن برای تولید نیترات سدیم و نیتریت سدیم که مواد نگهدارنده اصلی هستند استفاده می شود.
بهبود دهنده فرآیندهای تولید:
گاز نیتروژن در صنایع مختلف مانند تولید لبنیات، شکلات و بیسکوییت به عنوان یک جوشانده و بهبود دهنده فرآیندهای تولید محصولات استفاده میشود.
حفظ طراوت و ماندگاری مواد غذایی:
نیتروژن با جایگزینی اکسیژن در بستهبندی مواد غذایی، مانع از رشد میکروارگانیسمها و اکسیداسیون چربیها میشود. این امر به حفظ طراوت، طعم و رنگ مواد غذایی کمک میکند و افزایش ماندگاری آن ها را در پی دارد.
خنک سازی:
با خنک سازی سریع مواد غذایی از یخ زدگی آن ها می توان جلوگیری کرد و منجر به حفظ کیفیت و بافت مواد غذایی می شود. از این رو در برای انجام این فرایند از نیتروژن استفاده می نمایند. علاوه بر این از نیتروژن مایع نیز برای انجماد سریع مواد غذایی مانند بستنی و آبمیوه استفاده میشود.
کنترل جو در فرایندهای تولید:
کنترل جو برای نیتروژن به دو صورت می باشد: اولین صورت برای کنترل جو در فرآیندهایی مانند تخمیر، پخت و پز و سرخ کردن می باشد. صورت دوم شامل جلوگیری از انفجار و آتشسوزی در کارخانههای تولید مواد غذایی است.
حفظ شکل و ساختار:
از نیتروژن میتوان برای پر کردن فضای خالی بین مواد غذایی و بستهبندی استفاده کرد. این کار به حفظ شکل و ساختار مواد غذایی کمک میکند و از له شدن آن ها جلوگیری میکند.
تولید گازهای خوراکی:
از نیتروژن برای تولید گازهای خوراکی مانند دیاکسید کربن و نیتروژن استفاده میشود که در نوشابهها و آبجوها استفاده میشوند. گاز نیتروژن میتواند برای جلوگیری از نشت گاز از بطریهای نوشابه و سایر ظروف بستهبندی نیز استفاده شود.
مزایای گاز نیتروژن در صنعت غذایی
- نیتروژن گازی فراوان و ارزان است که به راحتی میتوان آن را تهیه کرد.
- نیتروژن گازی بیاثر و غیرسمی است از این رو هیچ ضرری برای سلامتی انسان ندارد.
- افزایش عمر مفید مواد غذایی با نیتروژن، هدر رفت آن ها به طور چشمی گیری کاهش می یابد.
- همانطور که گفتیم نیتروژن هیچ طعم و بویی ندارد بنابراین موجب تغییر طعم و بوی مواد غذایی نمی شود.
- با استفاده از گاز نیتروژن به جای هوا برای بستهبندی مواد غذایی، بازدهی و طولانیتر کردن عمر مفید آن ها افزایش مییابد.
- نیتروژن گازی غیرقابل اشتعال است و به همین دلیل برای استفاده در محیطهای پرخطر مانند کارخانههای مواد غذایی مناسب و بی خطر می باشد.
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
نکته پایانی
با توجه به مطالبی که در این بخش خواندیم می توانیم بگوییم مصرف گاز نیتروژن کاربردها و مزایای فراوانی به دنبال دارد که همگی سود و بهره وری را دو چندان می نمایند. از این رو انجام تحقیقات بیشتر در این باره و استفاده های نوین از آن می تواند بسیار کارآمد باشد و نقش مهمی را در بهبود ماندگاری، امنیت غذایی و کیفیت محصولات در صنایع غذایی گوناگون ایفا نماید.