شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی)، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (کاربردها و مزایای استفاده از گاز نیتروژن در کشاورزی).
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
کاربردها و مزایای استفاده از گاز نیتروژن در کشاورزی
گاز نیتروژن یکی از گازهایی است که در رشد گیاهان بسیار موثر است و به عنوان یک جزء کلیدی در ساختار پروتئینها و اسیدهای نوکلئیک عمل میکند. این گاز به صورت طبیعی در جو وجود دارد اما جدیدا به صورتی ویژه برای بهبود عملکرد خاک و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی به کار می رود. از این رو در ادامه با با بررسی کاربردهای و مزایای استفاده از گاز نیتروژن در کشاورزی به طور کامل با نوع استفاده از نیتروژن در کشاورزی آشنا می شویم. به عبارت دیگر گاز نیتروژن به عنوان یک جایگزین پایدار و سازگار با محیط زیست برای کودهای شیمیایی نیتروژن در حال ظهور است.
کاربردهای گاز نیتروژن در کشاورزی
کشاورزی یک صنعت و یک شغل بسیار مهم برای هر کشور و مردم آن محسوب می شود. از این رو استفاده از مواد و ابزار کاربردی در آن بسیار مهم می باشد. یکی از مواد و یا به عبارتی گاز مورد استفاده در آن گاز نیتروژن می باشد که کاربردهای آن عبارتند از:
حفظ حالت غیراکسیدی خاک:
گاز نیتروژن این قابلیت را دارا می باشد که محیطی بدون اکسیژن و اکسیداسیون در خاک پدید آورد. این عمل حفظ و ارتقای سلامت خاک و میزان مواد غذایی موجود در آن را به دنبال دارد.
بهبود فرایند تغذیه:
برای ارتقای فعالیت های زنده در خاک باید خاک محل مناسبی برای رشد میکروب های مفید باشد. زیرا این میکروب ها با تجزیه مواد آلی و فرآیند تشکیل کمپوست، عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان را فراهم میکنند و از نظر تغذیهای بهبود میبخشند. این فرآیند یعنی ایجاد مکان مناسب برای رشد میکروب تنها با گاز نیتروژن امکان پذیر می باشد.
افزایش کیفیت محصول:
گیاهانی که نیتروژن کافی دریافت میکنند، معمولاً دارای برگهای سبزتر، میوههای بزرگتر و دانههای با کیفیتتری هستند. از این رو تاثیر مستقیم نیتروژن بر کیفیت محصولات کشاورزی قابل مشاهده و اهمیت می باشد، زیرا کیفیت محصول نهایی میتواند بر قیمت فروش و رضایت مشتری تأثیر بگذارد.
کاهش نیاز به کودهای شیمیایی:
در فرایندی به اسم نیتروژناسیون برخی از گیاهان، مانند حبوبات، میتوانند گاز نیتروژن را از جو جذب کرده و در ریشههای خود ذخیره کنند. این عمل کاهش نیاز به کودهای شیمیایی را به دنبال دارد و میتواند به بهبود کیفیت خاک و کاهش هزینههای کشاورزان کمک کند.
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
مدیریت آفات و بیماریها:
استفاده مناسب از نیتروژن میتواند به بهبود مقاومت گیاهان در برابر آفات و بیماریها کمک کند و موجب رشد گیاهان سالم و قویتری شود. علاوه بر این در انبارها و نگهداری گیاهان نیز آفات کنترل می نماید.
حفظ تازگی:
گاز نیتروژن برای حفظ تازگی میوهها و سبزیجات در طول حمل و نقل و ذخیرهسازی استفاده میشود.
اطفای حریق در کشاورزی و انبارها:
گاز نیتروژن به دلیل خاصیت بیاثر بودن آن میتواند برای اطفای حریق در مزارع و انبارها استفاده شود.
مزایای استفاده از گاز نیتروژن در کشاورزی
- گاز نیتروژن به طور مستقیم توسط گیاهان جذب میشود و به ندرت به آبهای زیرزمینی یا منابع آبی دیگر نفوذ میکند. از این رو کاهش خطر آلودگی نیترات آب را به دنبال دارد.
- تولید و استفاده از کودهای شیمیایی نیتروژن منجر به انتشار گازهای گلخانهای مانند اکسید نیتروز میشود. گاز نیتروژن به طور مستقیم به خاک اعمال میشود و انتشار گازهای گلخانهای را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.
- گاز نیتروژن به افزایش فعالیت میکروبی خاک کمک میکند که منجر به بهبود ساختار خاک، افزایش حاصلخیزی و بهبود زهکشی میشود.
- مطالعات نشان دادهاند که استفاده از گاز نیتروژن میتواند منجر به افزایش 10 تا 20 درصدی عملکرد محصول شود.
- در مقایسه با کودهای شیمیایی نیتروژن، استفاده از گاز نیتروژن میتواند در بلندمدت هزینههای کشاورزی را کاهش دهد.
نکته پایانی
با توجه به مطالبی که در این بخش خواندیم می توانیم بگوییم نیتروژن نه تنها در مراحل اولیه رشد گیاهان و در زمان تشکیل میوه و دانهها اهمیت دارد بلکه در کیفیت خاک و راندمان کشاورزی نیز مهم و دارای اثر گذاری های مثبت می باشد. از این رو، کشاورزان باید به استفاده از روشهای علمی و نوین در تأمین نیازهای نیتروژنی گیاهان توجه ویژهای داشته باشند که علاوه بر حفظ کیفیت گیاه افزایش عملکرد محصول، کاهش هزینهها و محافظت از محیط زیست را به دنبال دارد. بنابراین انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه می تواند ما را با کاربردهای دیگر این گاز آشنا نماید و از مزایای بیشتری برخوردار شویم.