نوشته ها

کاربردها و مزایای استفاده از گاز آرگون در آتش نشانی

کاربردها و مزایای استفاده از گاز آرگون در آتش نشانی

شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی)، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (کاربردها و مزایای استفاده از گاز آرگون در آتش نشانی)

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

کاربردها و مزایای استفاده از گاز آرگون در آتش نشانی

گاز آرگون، گازی بی‌رنگ، بی‌بو، غیرسمی و غیرقابل اشتعال است که به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود، در بخش‌های مختلف آتش نشانی و خاموش کردن آتش کاربرد دارد. این گاز به دلیل چگالی بالا و عدم اتصال به خاک، می‌تواند اکسیژن را از محیط آتش‌سوزی جابجا کند و با خفه کردن آتش، به خاموش شدن آن کمک کند. جالب است بدانیم که روش اطفاء حریق توسط گاز آرگون، همانند سیستم اطفاء گازدی اکسید کربن بوده و در مدت زمان کم و به سرعت در محیط پخش می‌شود و از آن جایی که آتش برای روشن ماندن و تغذیه شدن به اکسیژن نیاز دارد گاز آرگون با از بین بردن اکسیژن موجب خاموش شدن آتش می شود. از این رو در ادامه با کاربردها و مزایای استفاده از گاز آرگون در آتش نشانی آشنا می شویم.

کاربردهای گاز آرگون در آتش نشانی

سیستم‌های اطفاء حریق گازی:

استفاده از این نوع سیستم ها در مکان هایی که استفاده از آب یا مواد اطفایی دیگر مانند فوم یا پودر، نامناسب یا خطرناک است، استفاده کرد. این سیستم‌ها به طور خاص برای محافظت از تجهیزات الکترونیکی حساس، کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مراکز داده مناسب هستند.

خاموش کننده‌های دستی:

در مکان های کوچک و مکان هایی که استفاده از آب و مواد دیگر خطرناک است از خاموش کننده‌های دستی آتش‌نشانی از گاز آرگون به عنوان عامل اطفاء کننده استفاده می‌کنند.

سیستم‌های اطفاء حریق سیلندرهای تحت فشار:

از این سیستم‌ها برای محافظت از فضاهای کوچک و محصور مانند تابلوهای برق، موتورخانه‌ها و محفظه‌های توربین استفاده می‌شود. گاز آرگون با فشار بالا از سیلندرها به سمت آتش تزریق شده و آن را خاموش می‌کند.

اطفاء حریق در تونل‌ها:

گاز آرگون توسط چگالی بسیار بالایی که دارد دود را به طور فوق العاده ای در تونل ها مهار می کند و دید را برای رانندگان و امدادگران بهبود می بخشد.

خاموش کردن حریق در دستگاه های الکتریکی:

با استفاده از آرگون می توان تمامی برق های دستگاه الکتریکی را قطع کرد و در نتیجه موجبات بروز هر گونه آتش سوزی را کاهش داد.

خنک‌کننده:

گاز آرگون به دلیل خواص حرارتی خاصی که دارد، می‌تواند حرارت موجود در محیط را تا حد زیادی کاهش دهد و از افزایش حرارت و گسترش آتش جلوگیری کند.

حفاظت از آتش نشان‌ها:

گاز آرگون به عنوان یک گاز غیرقابل اشتعال و بی‌خطر، می‌تواند از حفاظت از آتش نشان‌ها در برابر احتمال وقوع حوادث ناشی از آتش‌سوزی و انفجار کمک کند.

گاز آرگون در آتش نشانی

مزایای استفاده از گاز آرگون در آتش‌نشانی

  • دارای تاییدیه‌های بین‌المللی است.
  • در سراسر دنیا به آسانی قابل‌دسترس است.
  • اطفاءکننده نسبتاً ارزانی محسوب می‌شود.
  • تجزیه‌ناپذیر و دارای خاصیت غیرخورندگی است.
  • اثر گلخانه‌ای ندارد و موجب تخریب لایه اوزون نمی‌شود.
  • پس از تخلیه گاز، میزان دید در سطح مناسبی باقی می‌ماند.
  • گاز آرگون غیرسمی است و برای افراد حاضر در محل آتش‌سوزی خطری ندارد.
  • گاز آرگون می‌تواند به طور موثری انواع مختلف آتش‌سوزی‌ها را خاموش کند.
  • گاز آرگون پس از خاموش شدن آتش، پسماندی از خود برجای نخواهد گذاشت از این رو اثاثیه یا تجهیزات را لکه‌دار یا کثیف نمی‌کند.
  • گاز آرگون به مواد یا تجهیزات آسیب نمی‌رساند و برای استفاده در مکان‌های حساس مانند موزه‌ها و کتابخانه‌ها ایده‌آل است.
  • به دلیل استفاده از سیستم فشار بالا برای ذخیره‌سازی و جریان سیال، محل قرارگیری سیلندرها با لوله کشی های طولانی می‌تواند فاصله زیادی از محل تخلیه گاز و اطفاء داشته باشد.
  • به دلیل غیررسانا بودن منجر به هدایت الکتریکی نمی شود از این رو در خاموش نمودن وسایل الکتریکی روشن نیز استفاده می شود.

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

معایب استفاده از گاز آرگون در آتش‌نشانی

  1. هزینه بالا: گاز آرگون در مقایسه با سایر مواد اطفایی مانند آب یا فوم، گران‌تر است.
  2. خطرات خفگی: در غلظت‌های بالا، گاز آرگون می‌تواند باعث خفگی شود. به همین دلیل، استفاده از این گاز در مکان‌های باید با احتیاط انجام شود.
  3. نیاز به تجهیزات خاص: برای استفاده از گاز آرگون در سیستم‌های اطفاء حریق، به تجهیزات و آموزش‌های خاص نیاز است.

نکته پایانی

با توجه به مطالبی که در این بخش خواندیم می توانیم بگوییم گاز آرگون یکی از مواد پر کاربرد در آتش نشانی می باشد که علاوه بر مزایایی همچون بی اثر بودن، آلوده نبودن، غیرخورنده و غیررسانا بودن برای خاموش کردن، جلوگیری از انفجار و… کاربرد دارد.