شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده وپخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی) ، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه نیکان اسپادان نمود و شرایط خرید اینترنتی در بستری امن و آسان را برای شما عزیزان به ارمغان آورد .و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (گاز هلیوم در صنعت پزشکی)
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
گاز هلیوم
هلیوم یک گاز سبک، بیبو، بیرنگ، بی اثر، بدون سمیت و تک هستهای است. که میتواند مولکولهای دواتمی ضعیف و در دمای نزدیک به صفر مطلق ایجاد کند. هلیوم کمترین نقطه ذوب را در بین عناصر دارد .و نقطه جوش آن نزدیک به صفر مطلق است. برخلاف هر عنصر دیگر، هلیوم جامد نمیشود اما تحت فشارهای معمولی به صورت مایع تا صفر مطلق باقی میماند.
مشخصات گاز هلیوم
- نماد اتمی: He
- وزن اتمی:( جرم متوسط اتم): ۴.۰۰۲۶۰۲
- تراکم گاز : ۰.۰۰۰۱۷۸۵ گرم در هر سانتی متر مکعب
- فاز دمای اتاق: گاز
- نقطه ی ذوب: منهای ۴۵۸.۰ درجه فارنهایت و منهای ۲۷۲.۲ درجه سانتی گراد می باشد
- نقطه ی جوش: منهای ۲۶۸.۹۳c
نقش هلیوم در تاریخچه پزشکی
در سال ۱۹۲۶، طبق تحقیقات مشخص شد که مخلوط های هلیوم و اکسیژن توسط انسان ها و حیوان ها بدون آسیبی قابل تنفس است. این عنصر دارای خواص مختلف فیزیکی و شیمیایی است و به دلیل بی اثر بودن می تواند حفاظت عصبی ایجاد کند هلیوم می تواند به سیستم عصبی پیش امادگی بدهد و شرایط عصبی را بهبود ببخشد.این گاز سبک ترکه یک سوم وزن هوا را داراست برای بهبود جریان اکسیژن در بیماران مبتلا به انسداد ریوی یا دیگر مشکلات تنفسی کمک می کند. همچنین در ساخت دستگاه های MRI برای خنک کردن هسته ی مرکزی دستگاه که در بیمارستان ها استفاده میشود کاربرد دارد.این گاز در جراحی لاپاروسکوپی کلیه استفاده می شود. و به پاک سازی گاز دی اکسید کربن از جریان خون کمک می کند . بیمارهایی که دارای مشکلاتی همچون نارسایی قلب ، هیپوکسی مزمن ، هایپرترمی بدخیم هستند نیز با این عمل درمان می شوند.
کابرد گازهلیوم در دیگر صنایع
هلیوم در بسیاری از صنایع در سطح جهانی استفاده میشود و استفاده از آن در همه زمینههای تحقیقات علمی و محیطهای تجاری، از جمله :
- داروسازی
- پزشکی
- جوشکاری
- علوم رایانه
- اکتشافات فضایی
وجود دارد. بیشترین میزان مصرف در این سالها، مربوط به کاربردهای کرایوژنیک شامل خنک کردن آهنرباهای ابررسانا در اسکنرهای امآرآی پزشکی و طیفسنجهای انامآر است.و همچنین مصرف هلیوم درسیستمهای فشار و پاکسازی، نگهداری اتمسفرهای کنترلشده و تشخیص نشت بود. از دیگر کاربردهای مهم درجوشکاری فضاپیماها، تلسکوپها و دستگاه نظارت بر پرتونگاری هستهای استفاده میشود.