شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی) ، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد. و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (اثرات گاز دی اکسید کربن بر تغییرات درختان و جنگل ها)
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
اثرات گاز دی اکسید کربن بر تغییرات درختان و جنگل ها
گاز دی اکسید کربن یکی از گازهای گلخانهای است که به طور قابل توجهی در اثر فعالیت های صنعتی انسان ها مانند سوختسوزی سوخت های فسیلی و تولید برق به طور گسترده ای افزایش یافته و تاثیرات فراوانی ایجاد نموده است. افزایش دائمی این گاز منجر به افزایش دمای جو است و تغییرات اقلیمی را با خود به همراه میآورد که این تغییرات اثرات چشم گیری بر روی درختان و پوشش جنگلی گذاشته اند. از این رو در این مقاله به اثرات گاز دی اکسید کربن بر تغییرات درختان و جنگل ها می پردازیم.
گاز دی اکسید کربن بر درختان و جنگل ها چه تاثیراتی دارد؟
همانطور که گفتیم تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت های انسانی نقش بسزایی در به وجود آوردن تغییر درختان و جنگلها دارد. این تغییرات از طریق عواملی مانند باران های شدید، گرمای بیشتر، خشکسالی و آتشسوزیهای بزرگ اتفاق می افتند. در ادامه به طور کلی با این تغییرات به صورت موردی آشنا می شویم:
- افزایش دما باعث کاهش آبدهی خاک میشود که خشکسالی و مرگ درختان را به دنبال دارد. این خشکسالی و گرمای شدیدی که به وجود می آید منجر به افزایش آتشسوزیهای جنگلی می شود.
- بعضی از جنگلهای دائمی و مرغوب تحت تاثیر اثرات گرمایش جهانی قرار گرفته و رو به انقراض هستند.
- بیشترین تاثیرات این افزایش دما و تغییرات آب و هوایی بر روی جنگلها و درختان شمال گانه قرار داشته و منجر به مرگ درختان و کاهش تعداد جنگلها شده است.
- گیاهان گاز دی اکسید کربن را به عنوان منبع کربن خود مصرف کرده و در فرآیند فتوسنتز به اکسیژن تبدیل میکنند. این افزایش CO2 میتواند باعث افزایش سرعت رشد درختان و گیاهان شود و در نتیجه بهبود کیفیت خاک و حفظ تنوع زیستی گیاهی در جنگلها منجر شود.
- با افزایش گرمایش جهانی، برخی از گونههای گیاهان ممکن است نتوانند به سرعت به تغییرات محیطی و آب و هوایی سازگار شوند و در نتیجه تنوع زیستی در جنگلها کاهش یابد.
- افزایش گاز CO2 در هوا و جذب آن توسط سطح برگها منجر به متوقف شدن فرایند فتوسنتز و کاهش ساخت کلروفیل در گیاهان می شود. این موضوع باعث کاهش تولید اکسیژن توسط درختان و دریافت غذای مورد نیاز برای فعالیتهای زندگی در گیاهان میشود.
- افزایش گاز CO2 در جو میتواند باعث افزایش اسیدی شدن خاک گردد که مرگ ریشهها و کاهش درختان را به دنبال دارد.
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
راه های کاهش اثرات دی اکسید کربن بر درختان و جنگل ها
جلوگیری از تخریب جنگلها و کاهش کاشت درختان:
از جمله اهمیتهای اولیه در حفظ محیط زیست و کاهش اثرات منفی دی اکسید کربن، پیشگیری از تخریب جنگلها و کاهش کاشت درختان است. افزایش دامنه جنگلها و بهینهسازی مدیریت آن ها میتواند به تعادل طبیعی کربن در هوا کمک کند.
افزایش جذب کربن توسط درختان:
برنامههای مناسب برای کاشت درختان، حفظ و گسترش جنگلها، استفاده از روشهای بهینه برداشت چوب و عملیات تنظیم جنگلی میتوانند در افزایش جذب کربن توسط درختان کمک کنند.
افزایش مدیریت پسماندها:
با بهبود مدیریت پسماندها و استفاده از روشهای بازیافت و کمترین بهره وری ممکن، میتوان از تخریب جنگلها و کاهش جذب کربن توسط آن ها جلوگیری کرد.
استفاده از انرژی های تجدیدپذیر:
استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند نیروی خورشیدی و بادی به جای منابع انرژی سوخت فسیلی، میتواند به کاهش انتشار گا دی اکسید کربن کمک کند و در نتیجه درختان و جنگلها را محافظت کند.
نکته پایانی
با توجه به مطالبی که در این بخش خواندیم می توانیم بگوییم گاز دیاکسید کربن اثرات متنوعی بر روی جنگلها و درختان دارد. این اثرات فقط منفی و مضر نیستند و میتواند به افزایش رشد و تولید گیاهان و افزایش تنوع زیستی کمک کند اما با توجه به اثرات منفی آن باید به یاد داشت که درختان و جنگلها نقش اساسی در تعادل اکولوژیک و حفظ محیط زیست دارند، بنابراین باید اقدامات موثری برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای انجام داد و همچنین برنامههای حفاظتی قویتری برای حفظ جنگلها و درختان اجرا کرد. مسئولین دولتی و سازمانهای محیط زیست باید همکاری بیشتری در این زمینه انجام دهند و به راهکارهای مناسبی برای کاهش اثرات گرمایش جهانی بر جنگلها و درختان پرداخته و اقدامات لازم را در این جهت انجام دهند.