نوشته ها

گاز آرگون به چه روش هایی تولید می شود؟

گاز آرگون به چه روش هایی تولید می شود؟

شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی)، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (گاز آرگون به چه روش هایی تولید می شود؟)

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

گاز آرگون به چه روش هایی تولید می شود؟

گاز آرگون یکی از گازهای بسیار کاربردی در صنایع مختلف می باشد که کارکردهای مفید ومتنوعی را داراست. این گاز به سبب استفاده های زیاد از آن در صنایع گوناگون به شدن مورد اهمیت و توجه واقع شده است. از این رو تولید این گاز یکی از مسائل بسیار مهم برای صاحبان صنایع می باشد. علاوه بر این روش های تولید این گاز نیز یکی از مسائل مهم دیگر می باشد که مورد توجه واقع شده است که این گاز را به دو صورت مایع و گاز به تولید و مصرف می رسانند. با توجه به اهمیت وجود این گاز در این بخش قصد داریم به پاسخگویی به سوال گاز آرگون به چه روش هایی تولید می شود؟ بپردازیم.

روش های تولید آرگون

در هر صنعتی روش تولید محصولی که قصد ساخت آن را دارند بسیار مهم می باشد چرا که باید با اصول و دقت انتخاب شود تا در طول فرآیند تولید بتوان مواد، ابزار، سرمایه، نیروی انسانی و… را پیش بینی و فراهم نمود. چرا که هر روش تولید نیازمندی های خودش را دارد و علاوه بر این بر میزان بهره وری نیز اثر گذار است. از رو روش های تولید آرگون که قصد داریم به آن بپردازیم عبارتند از:

روش تقطیر

یکی از اصلی‌ترین روش‌های تولید گاز آرگون، استفاده از فرایند تقطیر هوا یا تقطیر هوای مایع می باشد می‌باشد. در این روش، هوا ابتدا فشرده شده و سپس تحت فشار و دمای پایین تقطیر می‌شود. مراحل این روش به صورت تصفیه هوا، مایع سازی، تقطیر جزء به جزء و خشک کردن گاز آرگون می باشد. به این صورت که یک بخش از هوا (که شامل حدود ۷۸ درصد نیتروژن، ۲۱ درصد اکسیژن و حدود ۱ درصد گازهای دیگر مانند آرگون است) با استفاده از فرایند تقطیر، از ماده مختلط باقیمانده جدا می‌شود تا گاز آرگون به عنوان محصول نهایی بدست آید.

معایب روش تقطیر

این روش آرگون با خلوص بالایی را به دست می دهد اما چون به مراحل بسیارپیچیده نیازمند است فقط در برخی صنایع مثل فرآوری فلزات و تولید الکترولیت و غیره، که نیاز به گاز آرگون با خلوص بالا دارند، کاربرد دارد.

الکترولیز آب

در این روش، هیدروژن و اکسیژن آب از هم توسط جریان برق جدا می شوند سپس در فرآیند الکترولیز آب هوا به صورت کلی از محل تولید گاز آرگون جدا می شود و گاز آرگون با خلوص بالا برایمان باقی می ماند.

معایب الکترولیز آب

این روش، در مقایسه با تقطیر هوا، یک روش دقیق و سریع‌تر است که به پالایش کمتری هم نیازمند است. اما انرژی که برای این کار لازم دارد برای تولیدهای کم مقرون به صرفه نمی باشد.

تولید از طریق دی‌اکسید کربن یا روش جذب

در این روش، گاز دی‌اکسید کربن به داخل یک کوره با دمای بسیار بالا وارد می‌شود تا در اثر تعامل با یک ماده مخصوص، گاز آرگون تولید شود. به عبارت دیگر گاز دی اکسید کربن به عنوان جاذب استفاده می شود.

روش های تولید آرگون

معایب تولید از طریق دی‌اکسید کربن

این روش، به عنوان روشی اقتصادی و کم هزینه در تولید گاز آرگون شناخته شده است اما به دلیل این که گاز دی‌اکسید کربن یکی از گازهای گلخانه‌ای است، ممکن است با مشکلات زیست محیطی روبرو شود. همچنین، برای ایجاد خلوص بالای گاز آرگون با استفاده از این روش به تجهیزات پالایش بیشتر نیاز است. علاوه بر این می توان به عیوبی  مانند خلوص گاز آرگون تولیدی به خلوص جاذب بستگی دارد و ظرفیت جذب جاذب محدود است و باید به طور منظم احیا شود نیز اشاره نمود.

هیدروژناسیون نیتروژن

در این روش، گاز نیتروژن با گاز هیدروژن در حضور کاتالیزور واکنش می دهد تا گاز آمونیاک و آرگون تولید شود. آرگون سپس از آمونیاک جدا می شود.

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

نکته پایانی

به طور کلی با توجه به مطالبی که در این بخش خواندیم می توانیم بگوییم با روش های تولید گاز آرگون آشنا شدیم. نکته ای که باید در نظر بگیریم این است که هر روشی برای تولید گاز آرگون ویژگی‌های خاص خود را دارد، از این رو انتخاب روش مناسب بسیار مهم است. انتخاب روش مناسب برای تولید این گاز مستلزم در نظر گرفتن معیارهایی همچون حجم تولید گاز، خلوص مورد نیاز و هزینه تولید می باشد.در نهایت با توجه به اهمیت و کاربردهای گسترده این گاز در صنایع مختلف، توسعه روش‌های بهینه تولید و استفاده از آن از اهمیت بالایی برخوردار است.