نوشته ها

کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت شیشه سازی

کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت شیشه سازی

شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی) ، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد. و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت شیشه سازی)

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت شیشه سازی

هلیوم، دومین عنصر فراوان در جهان، به دلیل خواص منحصر به فرد خود، کاربردهای متنوعی در صنایع مختلف از جمله صنعت شیشه سازی دارد. این گاز به دلیل وزن بسیار کم خود، در مقایسه با هوا، بسیار بی‌تراوا است و از این رو بسیاری از استفاده‌های کاربردی خود را در شیشه‌سازی دارد. این گاز همچنین به دلیل قابل اشتعال نبودنش دارای هدایت حرارتی بالا است که آن را به ماده ای ایده آل برای فرآیندهای مختلف شیشه سازی تبدیل می کند. از این رو در ادامه با کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت شیشه سازی آشنا می شویم.

کاربردهای گاز هلیوم در صنعت شیشه سازی

  • تولید شیشه‌های بدون حباب: با گاز هلیوم می توانند شیشه‌های بدون حباب هوا تولید نمایند که کاهش پوسیدگی و بهبود کیفیت شیشه را به دنبال دارد.
  • سرعت بالا در تولید: استفاده از گاز هلیوم در فرایند شیشه‌سازی باعث می‌شود که فرآیند تولید به سرعت و بدون اختلال انجام شود و همچنین کیفیت نهایی محصول را بهبود می‌بخشد.
  • کاربرد در شیشه‌های دائمی: گاز هلیوم به عنوان یک عامل تمیز کننده و محافظ محیط‌های حساس، در تولید شیشه‌های دائمی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ذوب شیشه: برای ذوب سریع و یکنواخت مواد اولیه شیشه در کوره ها از هلیوم استفاده می شود.
  • فرم دهی شیشه: هلیوم برای دمیدن شیشه مذاب به اشکال مختلف مانند بطری، لیوان و پنجره استفاده می شود.
  • تاب دادن شیشه: هلیوم برای گرم کردن و تاب دادن شیشه به منظور افزایش استحکام و دوام آن استفاده می شود.
  • پوشش دهی شیشه: هلیوم برای اعمال پوشش های نازک فلزی یا غیرفلزی بر روی شیشه استفاده می شود.

گاز هلیوم در صنعت شیشه سازی

مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت شیشه سازی

ویسکوزیته کم:

ویسکوزیته کم باعث می‌شود که مواد شیشه‌ای به راحتی از محیط‌های داغ به‌ خنک تر و معکوس، حرکت کنند و باعث تولید شیشه با کیفیت‌تر و تنوع بیشتر شود.

کیفیت بالا:

از آن جایی که گاز هلیوم به خوبی در شکل دهی مواد، به کاهش بلوره‌ی مواد و به تناسب محافظت از محیط‌های حساس به گرد و خاک کمک می‌کند کیفیت بالایی را برای شیشه های تولید شده رقم می زند.

صرفه‌جویی در زمان و انرژی:

استفاده از گاز هلیوم در فرایند شیشه‌سازی باعث صرفه‌جویی در زمان و انرژی و همچنین باعث کاهش هزینه‌های تولید می‌شود.

محافظت از شیشه:

هلیوم با خنثی بودن و واکنش نشان ندادن از اکسیده شدن و آلودگی شیشه در طول فرآیند تولید جلوگیری می کند و منجر به تولید شیشه ای با کیفیت تر و شفاف تر می شود.

بهبود کارایی:

هدایت حرارتی بالای هلیوم به انتقال سریع و یکنواخت گرما در کوره های ذوب شیشه کمک می کند. این امر باعث افزایش کارایی فرآیند، کاهش مصرف انرژی و تولید شیشه با ضایعات کمتر می شود.

ایجاد جو کنترل شده:

هلیوم می تواند برای ایجاد جو کنترل شده در کوره های شیشه استفاده شود. این امر به کنترل دقیق دما و فشار در طول فرآیند تولید کمک می کند و منجر به تولید شیشه با خواص دقیق تر می شود.

کاربرد در فرآیندهای خاص:

از هلیوم می توان در فرآیندهای خاص شیشه سازی مانند تولید شیشه های نوری و لیزری استفاده کرد. این به دلیل توانایی هلیوم در حفظ خلوص و جلوگیری از آلودگی شیشه در طول فرآیندهای تولید حساس است.

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

نکته پایانی

با توجه به مطالبی که در این مقاله خواندیم می توانیم بگوییم هلیوم در صنعت شیشه سازی دارای کاربردها و مزایای بسیاری است. از این رو در این صنعت دارای اهمیت بالای می باشد و نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. از این رو مطالعات بیشتر در این زمینه و انجام کارهای دیگر با این گاز زمینه شکوفایی بیشتر کاربردهای این گاز را فراهم می نماید.