نوشته ها

کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت الکترونیک

شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی) ، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد. و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت الکترونیک)

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت الکترونیک

گاز هلیوم یکی از گازهای نجیب و گرانبها است که به علت ویژگی‌های خاص خود به عنوان یکی از منابع مهم و حیاتی در صنایع مختلف به حساب می‌آید. یکی از از صنایعی که گاز هلیوم در آن نقش های زیادی را ایفا می نماید صنعت الکترونیک می باشد. استفاده از این گاز در صنعت الکترونیک به دلایل فیزیکی، شیمیایی و اقتصادی متنوع است. از این رو در این مقاله با توجه به کاربردهای متعدد و مزایای بی‌شماری که استفاده از گاز هلیوم دارد ما قصد داریم کاربردها و مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت الکترونیک را به طور کامل و مفصل بررسی نماییم.

کاربردهای گاز هلیوم در صنعت الکترونیک

خنک‌سازی:

یکی از مهم‌ترین کاربردهای هلیوم در صنعت الکترونیک، خنک‌سازی تجهیزات است. خصوصیات فیزیکی و شیمیایی این گاز دمای بسیار مناسبی برای خنک کردن دستگاه‌های الکترونیکی که حرارت بسیار بالایی را تولید می کنند فراهم می‌کند و در محافظت از تجهیزات حساس الکترونیکی در رخداد احتمال انفجار اهمیت زیادی دارد.

انتقال اطلاعات:

از آنجایی که گاز هلیوم بسیار سبک و بی‌رنگ است، این گاز به عنوان یک محیط فوق العاده برای انتقال اطلاعات در انواع مختلف دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. زیرا پایداری شیمیایی این گاز در دماهای بالا و پایین محیطیاز دیگر مزایای استفاده از آن در صنعت الکترونیک محسوب می‌شود.

میکرو تراشه‌ها:

در تولید میکرو تراشه‌ها، از هلیوم برای خنک‌سازی ویفرهای سیلیکونی استفاده می‌شود تا از گرم شدن بیش از حد و آسیب دیدن آن ها جلوگیری شود.

MRI:

در دستگاه‌های تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی یا همان ام آر آی، از هلیوم مایع برای خنک‌کردن آهنرباهای ابررسانا استفاده می‌شود. این امر میدان مغناطیسی قوی مورد نیاز برای تولید تصاویر دقیق را فراهم می‌کند.

لیزرها:

همانطور که گفتیم گازهلیوم یک گاز خنک کننده می باشد از این رو در لیزرهای پرقدرت، از هلیوم برای خنک‌سازی لوله‌های لیزر و سایر اجزای داخلی استفاده می‌شود تا از گرم شدن بیش از حد و ناکارآمدی آن ها جلوگیری شود.

اتمسفر محافظ:

هلیوم به دلیل واکنش‌ناپذیری شیمیایی، به عنوان یک اتمسفر محافظ در فرآیندهای مختلف تولید نیمه‌هادی و سایر اجزای الکترونیکی استفاده می‌شود. این امر به جلوگیری از اکسیداسیون یا آلودگی مواد حساس در حین تولید کمک می‌کند.

رشد کریستال:

در فرآیند رشد کریستال، از هلیوم برای ایجاد یک اتمسفر محافظ در اطراف کریستال در حال رشد استفاده می‌شود تا از ایجاد ناخالصی و نقص در ساختار آن جلوگیری شود.

گاز هلیوم در صنعت الکترونیک

لحیم‌کاری:

در لحیم‌کاری اجزای الکترونیکی، از گاز هلیوم برای جلوگیری از اکسیده شدن فلزات و ایجاد اتصالات ضعیف استفاده می‌شود.

گاز حامل:

گاز هلیوم با توجه به ویژگی هایی همچون خنثی، سبک و غیرقابل اشتعال بودن می تواند مواد دیگر را انتقال دهد. از این رو در دستگاه‌های پاشش مغناطیسی، از هلیوم برای حمل ذرات ریز به سطح مورد نظر استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از گاز هلیوم در صنعت الکترونیک

  • هدایت گرمایی بالا: گاز هلیوم به دلیل توانایی که در هدایت گرمایی دارد می تواند به عنوان عامل خنک کننده در صنعت الکترونیک به کار می رود.
  • نقطه جوش پایین: نقطه جوش فوق‌العاده پایین هلیوم باعث می شود در دمای بسیار پایین نیز مایع بماند که می شود از آن برای خنک کنندگی استفاده کرد.
  • بی‌اثر بودن: هلیوم یک گاز بی‌اثر است، به این معنی که با سایر مواد واکنش نمی‌دهد و این امر آن را به یک اتمسفر محافظ ایده‌آل برای فرآیندهای حساس تولید نیمه‌هادی تبدیل می‌کند.
  • غیرسمی: هلیوم غیرسمی و غیرقابل اشتعال است، که آن را به یک ماده ایمن برای استفاده در محیط‌های صنعتی تبدیل می‌کند.

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

نکته پایانی

با توجه به مطالبی که در این بخش خواندیم می توانیم بگوییم استفاده از گاز هلیوم در صنعت الکترونیک به عنوان یک منبع انرژی پایدار و پاک به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی همچون خنک‌کنندگی، پایداری شیمیایی، خلاء، و ضد انفجار بودن، بسیار مفید و موثر است. به‌طور کلی، این گاز به عنوان یک منبع انرژی قابل اطمینان و ایده‌آل برای دستگاه‌های الکترونیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد و در صنعت الکترونیک جایگاه ویژه‌ای دارد. با توجه به اینکه هلیوم یکی از گازهای ترکیبی است که به صورت طبیعی در زمین وجود دارد، استفاده از آن به عنوان یک منبع انرژی قابل تجدیدپذیر و پاک می‌تواند به کاهش آلودگی هوا و محیط زیست کمک کند و به طور قابل توجهی به پیشرفت فناوری‌های الکترونیکی امروزی کمک می‌کند.