نوشته ها

کاربردها و مزایای مصرف گاز هلیوم در سیستم‌های خنک‌کننده

کاربردها و مزایای مصرف گاز هلیوم در سیستم های خنک کننده

شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی) ، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد. و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (کاربردها و مزایای مصرف گاز هلیوم در سیستم‌های خنک‌کننده)

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

کاربردها و مزایای مصرف گاز هلیوم در سیستم‌های خنک‌کننده

گاز هلیوم یکی از گازهایی است که خاصیت خنک کنندگی بالایی دارد. از این رو نقطه جوش بسیار پایین آن سبب شده است که برای خنک‌کردن تجهیزات و فرآیندهایی در سیستم‌های فناوری فضایی، پزشکی، صنعتی و نیروگاه‌های هسته‌ای به‌کار رود. در این مقاله به موضوع کاربردها و مزایای مصرف گاز هلیوم در سیستم‌های خنک‌کننده می پردازیم از این رو در ادامه با کاربردهای گاز هلیوم در انواع سیستم های خنک کننده به طور مفصل آشنا می شویم.

کاربردهای گاز هلیوم در سیستم های خنک کننده

توربین‌های گازی:

گاز هلیوم  به دلیل این که راندمان بالایی دارد و همچنین به سبب دارا بودن پایداری حرارتی و خواص مکانیکی به عنوان خنک‌کننده اصلی در توربین‌های گازی استفاده می‌شود و به عملکرد بهینه توربین‌ها کمک می‌کند.

کاربرد در دستگاه های پزشکی مانند ام آر آی:

آهن رباهای قدرتمند دستگاه‌های MRI برای عملکرد به دمای بسیار پایینی نیاز دارند که با استفاده از هلیوم مایع به دست می‌آید و برای خنک کردن بخش‌های مختلف دستگاه به کار می رود.

شتاب‌دهنده‌های ذره‌ای:

شتاب‌دهنده‌های ذره‌ای از هلیوم برای خنک‌کردن ابررساناها و تجهیزات الکترونیکی خود استفاده می‌کنند.

راکتورهای هسته‌ای:

هلیوم در برخی از راکتورهای هسته‌ای به عنوان خنک‌کننده انتقالی و همچنین در سیستم‌های توربین‌های بخار به‌کار می‌رود و باعث افزایش بازده و کاهش خطرات ناشی از انفجار و انسداد سیستم می‌شود.

خنک سازی با گاز هلیوم

الکترونیک:

از هلیوم برای خنک‌کردن قطعات الکترونیکی در تجهیزات حساس مانند کامپیوترها و ماهواره‌ها استفاده می‌شود.

کابل‌های فیبر نوری:

در فرآیند تولید کابل‌های فیبر نوری از هلیوم برای خنک‌کردن تارهای شیشه‌ای استفاده می‌شود.

مزایای استفاده از هلیوم در سیستم‌های خنک‌کننده

  • ظرفیت خنک‌کنندگی بالا: همانطور که گفتیم گازهلیوم دارای خاصیت خنک کنندگی بالایی می باشد از این رومی تواند گرمای بیشتری را در مقایسه با سایر مبردها جذب کند و گزینه بسیار مناسبی برای تجهیزاتی باشد که نیاز به خنک کننده قوی دارند.
  • هدایت حرارتی بالا: هلیوم جهت توزیع یکنواخت گرما در سیستم خنک‌کننده و جلوگیری از نقاط داغ به دلیل دارا بودن هدایت حرارتی بالا بسیارمناسب و کاربردی می باشد.
  • پایداری شیمیایی: از آن جایی که گاز هلیوم با مواد های دیگر واکنش نشان نمی دهد کاربرد آن در صنایع مختلف باعث نمی شود که تجهیزات دچاز خوردگی  و فرسایش شوند.
  • ایمنی: برای سیستم‌های خنک‌کننده در محیط‌های حساس مانند بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌ها نکته ای که مهم است این است که گاز مورد استفاده سمی نباشد و همچنین دارای ویژگی هایی همچون غیرقابل اشتعال بودن و بی بودن باشد از این رو گاز هلیوم که دارای این ویژگی ها است گزینه مناسبی جهت این کار می باشد.
  • دامنه دمایی گسترده: هلیوم به دلیل انعطاف پذیری می‌تواند در طیف وسیعی از دما، از دمای فوق‌العاده پایین تا دماهای نسبتاً بالا در طراحی و کاربرد سیستم‌های خنک‌کننده به کار رود.

جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.

نکته پایانی

با توجه به مطالبی که در این بخش خواندیم می توانیم بگوییم گاز هلیوم در سیستم‌های خنک‌کننده به دلیل ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی همچون خنک‌کنندگی بالا، هدایت حرارتی، پایداری شیمیایی، ایمنی و… در بسیاری از صنایع و در حیطه های گسترده و متنوعی کاربرد دارد. از این رو تحقیقات بیشتر در این زمینه و آشنایی بیشتر با این گاز و ویژگی هایش می تواند پیشرفت ها و مزایای فراوانی را برایمان پدید آورد.