شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی)، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه اینترنتی نمود و شرایط خرید آنلاین را در بستری امن و آسان برای شما عزیزان به ارمغان آورد و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (کاربردها و مزایای استفاده از یخ خشک در صنعت کشاورزی).
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
کاربردها و مزایای استفاده از یخ خشک در صنعت کشاورزی
یخ خشک یک نوع یخ با کیفیت و سرعت تبخیربالا است که برای تولید آن دی اکسید کربن مایع به حالت جامد در می آید. این یخ کاربردهای بسیار زیادی در صنایع گوناگون دارد. یکی از صنایعی که از یخ خشک به وفور استفاده می نماید و از مزایای زیادی بهره مند شده است صنعت کشاورزی می باشد. از این رو در ادامه قصد داریم به موضوع کاربردها و مزایای استفاده از یخ خشک در صنعت کشاورزی به طور کامل بپردازیم.
کاربردهای یخ خشک در صنعت کشاورزی
کاربردهای یخ خشک در صنعت کشاورزی که یکی از صنایع مادر و اصلی هر کشوری و دارای اهمیت بسیار بالایی می باشد عبارتند از:
حفظ تازگی محصولات:
با استفاده از یخ خشک میتوان میوهها و سبزیجات را در طول مدت زمان طولانیتری تازه نگه داشت و از فساد آنها جلوگیری کرد.
حمل و نقل محصولات:
از یخ خشک می توان برای خنک سازی محصولات به هنگام حمل و نقل در مسافت های طولانی استفاده نمود و از تخریب آن ها جلوگیری کرد.
کنترل آفات و بیماریها:
از یخ خشک میتوان به عنوان عاملی برای کشتار آفات استفاده نمود زیرا ایجاد محیطی با غلظت بالای دیاکسید کربن، اکسیژن محیط را کاهش داده و منجر به خفگی آفات میشود. این روش برای کنترل آفاتی مانند سوسکها، شتهها و مگسهای میوه موثر می باشد علاوه بر این رشد قارچها و باکتریها را مهار کرده و از گسترش بیماریها در گیاهان جلوگیری میکند.
خنککنندگی گیاهان:
در شرایط گرما، یخ خشک میتواند به کاهش دما و ایجاد شرایط دمایی مناسب برای رشد گیاهان و بهبود کیفیت و افزایش محصول منجر شود.
سرد کردن سریع:
یخ خشک به دلیل دمای بسیار پایین، محصولات کشاورزی که به دما بسیار حساس هستند را می تواند به سرعت خنک سازی نماید.
ضدعفونی بذر:
یخ خشک میتواند به عنوان یک روش ضدعفونی طبیعی برای بذرها استفاده شود و با ایجاد دمای سرد و یا استفاده از آن به عنوان پاک سازی کننده برای از بین بردن آلودگی و میکروب از انتقال بیماریها از طریق بذر جلوگیری کند.
تسریع جوانهزنی:
تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که یخ خشک میتواند جوانهزنی برخی از بذرها را تسریع کند.
کنترل علفهای هرز:
یخ خشک از طریق انجماد سلول های گیاهی علف های هرزمیتواند برای از بین بردن این علف های مقاوم استفاده شود.
روشی نوین برای آبیاری:
این نوع یخ میتواند به عنوان یک روش آبیاری خاص استفاده شود و به طور موثری گیاهان را آبیاری کند.
مزایای استفاده از یخ خشک در کشاورزی
عدم رطوبت:
یخ خشک به دلیل اینکه میسوزد و تبدیل به بخار میشود و رطوبتی به محیط اضافه نمیکند، برای نگهداری و حمل و نقل محصولات حساس به رطوبت بسیار مناسب است.
کاهش هزینهها:
از آن جایی که یخ خشک از فاسد شدن محصولات می کاهد از خسارات ناشی فساد جلوگیری می کند و در ضمن موجب سوداوری بیشتر می شود.
سازگار با محیط زیست:
یخ خشک به عنوان یک ماده طبیعی، در مقایسه با سایر روشهای نگهداری و خنکسازی که ممکن است شامل مواد شیمیایی باشند، گزینهای کمتر آسیبزننده برای محیط زیست است.
کارایی بالا:
یخ خشک به دلیل دمای بسیار پایین و خاصیت تصعید بالا و مستقیم، بسیار موثرتر از روشهای سنتی کنترل آفات و حفظ کیفیت محصولات است.
عدم ایجاد رطوبت:
از آن جایی که یخ خشک در هنگام ذوب شدن، رطوبت ایجاد نمیکند باعث ایجاد کپک و فساد محصولات که از اصلی ترین عوامل ضرر و از بین رفتن محصولات هستند نیز نمیشود.
سهولت استفاده:
یخ خشک به شکلهای مختلفی مانند بلوک، پودر و گرانول تولید می شود از این رو از آن به هر شکلی که لازم باشد و به کار آید می توان به راحتی استفاده نمود.
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
نکته پایانی
با توجه به مطالبی که در این بخش خواندیم می توانیم بگوییم کاربردها و مزایای استفاده از یخ خشک در صنعت کشاورزی شامل موارد بسیار زیادی است که هر کدام از آن ها بر اهمیت استفاده از این محصولات در کشاورزی و باغبانی افزوده اند و استفاده از یخ خشک به عنوان یک راهکار مدرن و پایدار در کشاورزی به نظر میرسد. انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه و آشنایی با دیگر ویژگی های این محصول می تواند بر کارایی بیشتر آن در صنعت کشاورزی بیفزاید و بهره وری بیشتر را برای کشاورزان به ارمغان آورد.