شرکت فراز گاز آراد صفاهان به عنوان بزرگترین وارد کننده و پخش انواع سیلندر، گازهای (طبی، صنعتی و ترکیبی) ، تجهیزات جوش و برش، رگلاتورهای تخصصی، پالت کپسول، فلاسک نیتروژن، مخزن کرایوژنیک و شیر سیلندر در ایران شناخته شده می باشد که برای رفاه حال شما مشتریان عزیز اقدام به تاسیس فروشگاه نیکان اسپادان نمود و شرایط خرید اینترنتی در بستری امن و آسان را برای شما عزیزان به ارمغان آورد .و با انتشار مقالات تخصصی و بروز سعی در بالا بردن اطلاعات خوانندگان عزیز وآشنایی هرچه بیشتر با محصولات این شرکت را فراهم نموده است. موضوع مقاله امروز (میکس گاز هلیوم و نیتروژن)
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
هلیوم چیست؟
هلیوم یک گاز سبک، بیبو، بیرنگ، بی اثر، بدون سمیت و تک هستهای است. که میتواند مولکولهای دواتمی ضعیف و در دمای نزدیک به صفر مطلق ایجاد کند. هلیوم کمترین نقطه ذوب را در بین عناصر دارد .و نقطه جوش آن نزدیک به صفر مطلق است. برخلاف هر عنصر دیگر، هلیوم جامد نمیشود اما تحت فشارهای معمولی به صورت مایع تا صفر مطلق باقی میماند.
مشخصات گازهلیوم
- نماد اتمی: He
- وزن اتمی:( جرم متوسط اتم): ۴.۰۰۲۶۰۲
- تراکم گاز : ۰.۰۰۰۱۷۸۵ گرم در هر سانتی متر مکعب
- فاز دمای اتاق: گاز
- نقطه ی ذوب: منهای ۴۵۸.۰ درجه فارنهایت و منهای ۲۷۲.۲ درجه سانتی گراد می باشد
- نقطه ی جوش: منهای ۲۶۸.۹۳c
نیتروژن چیست؟
نیتروژن یا ازت یکی از عنصرهای شیمیایی در جدول تناوبی است که نشان شیمیایی آن N و عدد اتمی آن ۷است. معمولاً به صورت یک گاز، نافلز، دو اتمی بی اثر، بی رنگ، بی مزه و بی بو است که ۷۸٪ جو زمین را دربر گرفته و عنصر اصلی در بافتهای زنده است. و ترکیبات مهمی مانند آمونیاک، اسید نیتریک و سیانید ها را شکل می دهد.
مشخصات گاز نیتروژن
- نماد: N
- عدد اتمی: ۷
- دوره: دوره ۲
- بلوک: بلوک-p
- دسته: نافلز
- فاز در اتاق :گاز
- نقطه ذوب 63.153 کلوین (-210.00 °C, -346.00 °F)
- نقطه جوش 77.36 کلوین (-195.79 °C, -320.3342 °F)
- چگالی (در STP) 1.251 g/L
- در حالت مایع (در نقطه جوش) 0.808 g/cm3
جهت مشاوره ، خرید ، تعویض و شارژ انواع سیلندرهای گازی با شماره ۰۹۱۳۱۰۶۸۲۴۴ تماس حاصل فرمایید.
انواع کاربردهای میکس هلیوم و نیتروژن
از جمله کاربردهای صنعتی این گاز می توان به کاربرد آن در صنایع الکترونیک اشاره کرد که به عنوان یک گاز محافظ برای جلوگیری از هرگونه خوردگی و تخریب قطعات الکترونیکی در جوشکاری و صافکاری استفاده می شود. همچنین این گاز در صنعت فولاد و آرسنال برای انتقال حرارت و در صنعت انفجار شناسی برای ساخت ترکیباتی برای کنترل آتش سوزی، انفجارها و ایجاد باریکه های کنترل شده نیز کاربرد دارد. علاوه بر کاربردهای صنعتی:
- در پرتاب فضایی برای محافظت از موتورها وسیستم ها در برابر تغییرات فشار و دما به کار برده می شود.
- در غواصی به دلیل اینکه ترکیب مناسبی برای محیط های تنفسی با فشار بالا است و بهبود عملکرد تنفس را به همراه دارد استفاده می شود.
نحوه میکس گاز هلیوم و نیتروژن
نحوه میکس این دو گاز به روش های مختلفی صورت می گیرد که ما در ادامه به سه تا از آن ها آشنا می شویم.
استفاده از اورهلیوم:
در این روش پس از تهیه هلیوم مایع، آن را به اندازه مورد نیاز به یک مخلوط گاز از هلیوم و نیتروژن اضافه میشود. در انتها، ترکیب گازی بدست آمده مورد استفاده قرار میگیرد.
استفاده از سیستم اوگرم:
هلیوم و نیتروژن به صورت جداگانه به ورودی سیستم اوگرم تزریق میشوند. سپس، درون سیستم اوگرم، این دو گاز با یکدیگر مخلوط میشوند و میکس گازی بدست میآید.
استفاده از کویل گاز:
در این روش، هلیوم و نیتروژن به صورت جداگانه با استفاده از کویلهای گازی در داخل یک مخزن مخلوط میشوند. که گاز ترکیبی به دست آمده مورد استفاده قرار میگیرد.